Hvad sker der i hjernen under et migræneanfald?

Hvad sker der under migræne?

Når man får et migræneanfald, kan man se på scanninger at blodkarrene i hjernen bliver udvidet og derfor får man en slags overfølsomhed i nogle af nerveenderne i blodkarrene i hjernen. Derfor kommer hjernen til at overarbejde, hvilket udløser den slemme hovedpine.

Man ved dog ikke hvad det er der udløser udvidelserne i blodkarrene og derfor vides det ikke, hvorfor man får migrænen. Det eneste man kan se, er hvad der helt fysisk sker i hjernen. Det kan derfor være meget svært at vide hvad man skal gøre for at undgå at få et migræneanfald. Dog er der mange forskellige triggers som man kan afprøve, for at se om man kan mindske sine anfald ved at undgå forskellige madvarer, rygning eller andet.
Under indlægget “Hvorfor får man migræne” kan du læse om nogle af de forskellige triggers, som vi selv har oplevet, eller har fået fortalt af vores kunder. Hvis du selv har oplevet nogle specifikke triggers til et migræneanfald, er du meget velkommen til at kontakte os, for at gøre os klogere på sygdommen!

Mail: Kontakt@migraenehatten.dk

Telefon: +45 21 61 44 77

Læs næste

Hvad er symptomerne på migræne?
Migræne med aura? Hvad er aura og symptomerne?