Hvorfor får man migræne?

Hvorfor får man migræne?

Hos Migrænehatten.dk ved vi, hvor vigtigt det er at forstå årsagerne bag migræneanfald. At identificere og undgå udløsere kan gøre en betydelig forskel i at håndtere et anfald. I dette indlæg vil vi udforske nogle af de potentielle årsager til migræne og give dig indsigt i, hvordan du kan minimere risikoen for at få et anfald.

Hvorfor får man migræne?
Årsagen til at man får migræne kendes ikke. Dog viser en måling af blodgennemstrømningen under et anfald med aura at der er nedsat blodtilførsel. Under hovedpinen er de store pulsårer i hjernen udvidet, hvilket kulde kan være med til at lindre.
Mange der lider af migræne mener at have forskellige ting/mad eller andet som kan trigge et migræneanfald. Nedenfor er nogle af disse triggers beskrevet;

Man kan få migræne hvis man:

 • Har stress, f.eks. op til en vigtig eksamen.
 • Oplever forstyrret søvn og søvnmangel. Migræne kan påvirke dit søvnmønster både før, under og efter et migræneanfald. Nogen oplever at søvnmangel kan være en trigger for et migræneanfald og dermed mener at søvnmangel kan give migræne.
 • Har hormonelle forandringer. f.eks. hvis man tager p-piller eller er gravid.
 • Spiser noget specifikt som kan udløse et migræneanfald. f.eks. mener nogle at de kan udløse et anfald ved at spise chokolade eller drikke sodavand med sødemiddel i stedet for sukker. Det handler altså om at lære sin krop at kende.
 • Drikker alkohol. Alkohol kan for nogen også være en trigger for at få et migræneanfald.
 • Lyd og lyd: For nogle kan lyd og skarpt lys udløse et migræne anfald.
 • Duftstoffer: Stærke lugte såsom f.eks. parfume eller rengøringsmidler kan udløse et migræneanfald hos visse personer.
 • Alkohol og koffein: Et overforbrug af alkohol eller koffeinholdige drikkevarer er også noget som kan trigge anfald for visse personer

  At tage kontrol over det der trigger dine migræneanfald:

  At identificere og håndtere migræneudløsere kan være en afgørende del af at reducere hyppigheden og sværhedsgraden af ​​anfald.

  Det kan være en god ide at holde en "migrænedagbog" for at spore dine anfald og de mulige udløsere/triggers du kan have. Det kan hjælpe dig med at opdage mønstre og måske endda lære dig at styre udenom de ting som kan være en trigger for dig.

  Hos Migrænehatten.dk ønsker vi at lette din rejse til at håndtere migræne. Vores migrænehatte kan give støtte og lindring under anfald og kan være en del af din "migræne rutine" som du bruge når du får et anfald eller har ondt.i hovedet.

  Har du spørgsmål om migræne triggere eller vores produkter? Tøv ikke med at kontakte os for yderligere information og vejledning.

  Mail: Kontakt@migraenehatten.dk
  Telefon: +45 21 61 44 77

  Læs næste

  Hvad er symptomerne på migræne?