Hvad er symptomerne på migræne?

Hvad er symptomerne på migræne?

Bliv fri for migrænen eller få alle pengene retur! Vi har 30 - dages tilfredshedsgaranti på alle vores produkter. Se vores bedst sælgende migrænehat her som allerede har hjulpet over 2.200 danskere. 

Migræne er en kompleks neurologisk lidelse, der dagligt påvirker mange danskere. Sygdommen kan have en betydelig indvirkning på ens livskvalitet og det kan være svært at udføre daglige gøremål hvis man har et migræneanfald. Læs om de forskellige symptomer og triggers folk oplever ved migræne med og uden aura

Hvad er migræne?

Migræne er ikke blot en almindelig hovedpine – det er en kompliceret lidelse, der kan involvere en række forskellige symptomer ud over hovedpine. De mest almindelige typer af migræne er migræne uden aura og migræne med aura. Aura refererer til en samling af neurologiske symptomer, der normalt kommer før hovedpinen begynder. 

Migræne kan opstå allerede i barndommen, hvor mavesmerter kan være et af symptomerne. De fleste migræneanfald begynder i ungdommen men kan også opstå senere i livet.

Symptomer på at man har migræne:

Migræne kan ofte opstå som voldsomme hovedpineanfald som kan vare flere døgn. Hovedpine smerterne bliver slemmere og man kan opleve mere ubehag ved fysisk aktivitet, lyde og skarpt lys. Derudover kan man få opkastninger og kvalme under et migræneanfald.

Omkring hver tredje person med migræne oplever aura inden og imens de har et anfald. Dette vil sige at man får synsforstyrrelser, som kan være meget ubehagelige. Auraen varer ofte omkring en time, før den forsvinder igen. Dog vil den dunkende hovedpine ofte stadig være der. Migræne med aura går som regel igen hos flere i familien.
Hvis du oplever aura symptomer som du ikke har oplevet før, bør du kontakte din læge.

Kort fortalt kan nogle af symptomerne på migræne være:

 • Voldsom hovedpine: Hovedpinen forbundet med migræne er ofte ensidig (på den ene side af hovedet), pulserende og kan forværres hvis du er fysisk aktiv. Nogle mennesker kan også opleve hovedpinen på begge sider af hovedet.

 • Synsforstyrrelse: Nogle personer med migræne oplever ofte visuelle forstyrrelser som flimrende lys, zigzag-mønstre eller midlertidigt synstab. Hvis du oplever dette, kan du have migræne med aura. Andre former for aura kan være følelsesmæssige ændringer og svimmelhed.

 • Følsomhed overfor lys og lyd: Mange mennesker med migræne oplever øget følsomhed overfor lys og lyde. Selv svagt lys og normale lyde kan forværre symptomerne under et migræneanfald og give mange smerter.

 • Forstyrret søvn: Migræneanfald kan påvirke søvnmønstre, både før, under og efter anfaldet. Nogle mennesker oplever at selve det at være i søvnmangel kan give et migræneanfald.
 • Kvalme og opkastning: Migræne kan også give kvalme og opkastning hos mange. Dette kan skyldes den kraftige smerte og neurologiske ændringer, der finder sted under et anfald.

Hvorfor får man migræne?

Årsagen til at man får migræne kendes ikke. Dog viser en måling af blodgennemstrømningen under et anfald med aura at der er nedsat blodtilførsel. Under hovedpinen er de store pulsårer i hjernen udvidet, hvilket kulde kan være med til at lindre.

Migræne trigger - Man kan få migræne hvis man:

 • Har stress, f.eks. op til en vigtig eksamen.

 • Oplever forstyrret søvn og søvnmangel. Migræne kan påvirke dit søvnmønster både før, under og efter et migræneanfald. Nogen oplever at søvnmangel kan være en trigger for et migræneanfald og dermed mener at søvnmangel kan give migræne.

 • Har hormonelle forandringer. f.eks. hvis man tager p-piller eller er gravid.

 • Spiser noget specifikt som kan udløse et migræneanfald. f.eks. kan nogen udløse et anfald ved at spise chokolade eller drikke sodavand med sødemiddel i stedet for sukker. Det handler om at lære sin krop at kende.

 • Drikker alkohol. Alkohol kan for nogen være en trigger for at få et migræneanfald.

 • Hvis nervesystemet er på overarbejde. f.eks. på grund af grænseoverskridende eller urimelig adfærd fra andre, hvor man ikke får sagt fra. (Skrevet ind af en læser)

At håndtere migræne symptomer:

Det er vigtigt at forstå, at migræne er en individuel lidelse, og symptomerne kan variere betydeligt fra person til person.
Hvis du eller nogen, du kender, oplever hyppige migræneanfald, er det en god idé at søge råd hos en læge eller en neurolog.
Der findes flere behandlingsmuligheder, helt fra livsstilsændringer, medicin og tips og tricks.
En god ide er også at melde sig ind i de forskellige migræne grupper der findes på Facebook. Der findes blandt andet "Migræne - er IKKE bare hovedpine" og "Migræne og MIG", hvor der dagligt bliver delt tips og tricks, anbefalinger og snakke om det at være migrænepatient.

På Migrænehatten.dk er vores mål at give dig information og ressourcer til at forstå og håndtere migræne bedre. Uanset om du selv oplever migræne eller ønsker at støtte en, der gør det, er det vigtigt at skabe opmærksomhed omkring sygdommen og arbejde sammen for at finde de bedste metoder til lindring.

Komfort er en af nøglerne til at håndtere mange migræne symptomer. Udforsk vores udvalg af specialdesignede migrænehatte, der er skabt med fokus på lindring og støtte under et migræneanfald. Vores største ønske er at vores Migrænehat kan give dig lindring når du får et migræneanfald eller har hovedpine.

Har du spørgsmål til vores produkter eller ønsker du at dele erfaringer, der har hjulpet dig i et migræneanfald? Så tøv endelig ikke med at kontakte os! 

Mail: Kontakt@migraenehatten.dk
Telefon: +45 21 61 44 77

Læs næste

Hvorfor får man migræne?
Hvad sker der under migræne?